Один невдаха-винороб ділився своїм досвідом: «Починають виділятися бульбашки повітря — я починаю пити вино, зупиняється виділення бульбашок — я закінчую його». Певна річ, така людина п’є не вино, а плодово-ягідну бражку. Вино, так само як і плід, повинно дозріти. Під час витримування вина відбуваються найважливіші процеси, внаслідок яких воно освітлюється, набуває стійкої міцності, характерного смаку і аромату.
Радимо вживати домашні вина не раніше Нового року. На Новий рік ви зможете продегустувати свої вина. М. М. Гудман так описує цей процес: «Коли знавець п’є хороше вино, він спочатку за ароматом знайомиться з букетом вина. Потім вино обережно куштує кінчиком язика, щоб одержати загальне смакове відчуття. Для того щоб одержати повну насолоду від букета вина, переміщає його на задню частину язика і під язик, а потім вдихає повітря ротом так, щоб повітря проходило над вином. Це дає максимальний ефект і найбільш яскраві відчуття, які базуються на поєднанні смаку і аромату». Вином потрібно вміти насолоджуватися, а не насичуватись.
Якщо ви захопитесь домашнім виноробством, то, напевно, будете мати кілька сортів вин.
Спочатку радимо вживати менш цінні вина, наприклад яблучне, а потім дозріють суничне і з чорної смородини. Потрібно достатньо витримати виноградне, малинове і ожинове вино.
Останнім куштуйте обліпихове вино. Зберігати домашні вина більш ніж 2—3 роки не слід, оскільки після цього строку починається повільне псування їх.
Комментариев нет:
Отправить комментарий